• Go to Home
In Qasja ne Informacion

Krijimi i nje databaze per arkivmin dhe publikimin e fondeve dhe programeve per kerkimin shkencor ne Shqiperi – IDM

Krijimi i nje databaze per arkivmin dhe publikimin e fondeve dhe programeve per kerkimin shkencor ne Shqiperi

Qeveria Shqiptare do të angazhohet në maksimizim të akseseit të kërkimit shkencor të financuar nga fondet publike dhe jo – publike për të nxitur një bashkëpunim më të madh midis komunitetit shkencor, institucioneve publike dhe sektorit privat.

Aktivitete që propozohen:

  • Zhvillimi, miratimi dhe promovimi i standarteve për Open Science në Shqipëri.
  • Krijimi i një shërbimi online për të mundësuar kërkimin me një ndalesë për publikimet dhe të dhënat që rezultojnë nga punimet shkencore ndërmarra nga instutucionet dhe hulumtuesit shqiptarë (të mbështetur me financime Shqiptare dhe të tjera)

Shprehni mendimin tuaj

Komentoni

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>